home Prekės ir paslaugos Jei esate virtuvės šefas

Jei esate virtuvės šefas

Virtuvės šefo darbas neretai būna kupinas didelio streso ir nesibaigiančios įtampos – juk jei virtuvėje įsivyrautų chaosas, maisto ruošimas taptų tiesiog neįveikiama užduotimi, o restorano lankytojai liktų nepatenkinti. Todėl jei jums tekusios virtuvės šefo pareigos, kasdien turite būti susikaupę, pasitempę ir susikoncentravę savo pagrindines užduotis atlikti nepriekaištingai. Žinoma, tam reikia patirties ir žinių, tačiau net jei virtuvės šefu dirbate trumpą laiką, tai tikrai nėra priežastis, kodėl galėtumėte atsipalaiduoti ir dirbti neorganizuotai. Taigi, pateiksime kelias naudingas detales, kurios turėtų palengvinti jūsų darbą virtuvėje.

Virtuvines prijuostes

Puikiai suprantama, kad virtuvės šefas yra atsakingas už visą virtuvę. Tai reiškia, kad be jo žinios neturėtų būti vykdomas nei vienas darbas. Jei virtuvėje dirbanti virėjų komanda yra didelė, kyla dar didesnė atsakomybė, tačiau jei vadovausitės šaltu protu ir nepriimsite skubotų bei neapgalvotų sprendimų, savo virėjų komandos kontroliavimas neturėtų sukelti didelių sunkumų. Juolab, kad visuomet galite paskirti dar vieną jūsų pasitikėjimą pelniusį žmogų, kuris būtų atsakingas už tam tikras virtuvėje vykstančias užduotis ir jų įgyvendinimo kontrolę.

Be abejo, negalima pamiršti, kad kiekvienas jūsų vadovaujamoje virtuvėje pagaminamas patiekalas turėtų būti aukščiausios kokybės, todėl natūralu, kad nei vienas patiekalas iš virtuvės neturėtų iškeliauti be jūsų galutinio įvertinimo ir leidimo. Jei pagamintame patiekale matote bent vieną nors ir pačią menkiausią neteisingą detalę, klaidą būtina ištaisyti. Toks didelis kruopštumas ir preciziškumas padeda išsaugoti gerą restorano vardą.

Taip pat būtina labai didelį dėmesį skirti ir jūsų virtuvės švarai. Nepaisant to, kad joje visą dieną bus gaminamas maistas, švara turėtų būti nepriekaištinga. Be to, ir jūs bei jūsų virtuvės personalas turėtų dėvėti atitinkamą aprangą (pvz., kokybiškas ir patogias virtuvines prijuostes).

Akivaizdu, kad yra daugybė įvairių aspektų apie kuriuos turėtų pagalvoti kiekvieno restorano profesionalus virtuvės šefas, todėl jei norite užtikrinti tobulą maisto kokybę, nepamirškite nei vieno iš šių patarimų, kartu daug dėmesio skiriant ir komunikacijai su savo virtuvės komanda, kuri visuomet turėtų jausti didelį jūsų palaikymą.