home Sveikata, grožis Kaip skaniai pagaminti žuvį?

Kaip skaniai pagaminti žuvį?

Žuvis – tai vienas sveikiausių ir skaniausių produktų, kokį mums dovanoja motina gamta. Žuvų yra pilni vandenynai ir pilnos parduotuvės. Žuvys skiriasi pagal savo rūšis, skonius ir kainas. Norint skaniai pasigaminti žuvį, reikės šiek tiek žinių. Žuvis yra mažai kalorijų turintis patiekalas. Valgant žuvį, nejausite sąžinės graužimo, kadangi šio maisto kalorijų norma yra gan žema.

Kaip dažnai valgote žuvį? Ar jums patinka gaminti žuvį, kai nereikia daug pastangų ir laiko stovėti virtuvėje. O be to, jei esate mėsą mylintys žmonės, vis tiek verta praturtinti savo kasdieninį valgymo racioną ir vienu kitu žuvies patiekalu. Valgant riebesnę žuvį, gausime omega 3 riebalų rūgščių, todėl jeigu negeriate žuvų taukų, tai puiki alternatyva!

Nors žuvys dažnai būna riebios ir turi nemažai riebalų, tačiau tiek riebalai yra gerieji. Tad pereikime prie patiekalo, kuris bus kaloringas, tačiau suvartotos kalorijos netaps riebalų sluoksniu. Visas patiekalo kalorijas skaičiuosime tam tikrame įrankyje – tai Sportuojantys.lt komandos sukurta nemokama kalorijų skaičiuoklė.

Tad pateikiame receptą ir kalorijų kiekius žuvyje.

Orkaitėje troškintai žuvytei reikės:

  • 500 g Mėgstamos riebesnės žuvies, pvz. lašiša (turi 1010 kcal ir net 99,5 g baltymų)
  • 2 pomidorai
  • 1 skardinė smulkintų pomidorų
  • 1 svogūnas
  • 2 marinuoti agurkėliai
  • 2 skiltelės česnako
  • Pusė brokolio (galite naudoti kitą mėgstamą daržovę)
  • Druska, pipirai, mėgstamos žolelės

Gaminimo eiga:

  • Susipjaustykite gabalėliais žuvį, išprieskoniuokite prieskoniais. Galima naudoti įvairias žoleles, skirtas žuviai, ar panašius prieskonius. Čia jau priklauso nuo to, kas jums patinka, ką mėgstate ir kas nėra kaloringa. Žuvį palikite šaltai pasimarinuoti.
  • Susipjaustykite svogūną, česnaką, pomidorus, agurkėlius bei brokolį. Brokolį galite apvirti keletą minučių. Tuomet į indą kuriame troškinsime sudėkite žuvį ir visus ingredientus. Pabarstykite prieskoniais, uždenkite dangčiu ar folija ir ant 180° troškinkite apie 45 min.

Štai mūsų kaloringas ir skanus patiekalas pagamintas. Šiame žuvies patiekale bus daug baltymų, kurie itin pasotina ir ilgesnį laiką nenorite valgyti. Taip pat bus daug riebalų, tačiau gerųjų riebalų, kurie naudingi jūsų širdžiai. Skaičiuoti kalorijas galite prieš gaminant patiekalą, taip tiksliai žinosite kalorijų kiekius, kuriuose suvartosite per dieną. Jei norite turėtų gražų kūną – nepamirškite skaičiuoti maisto kalorijas su kaloriju skaiciuokle.